1. #1
    General Lord
    Shadowhunters - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik Tarihi 
    09 Aralık 2016
    Favori Oyun  
    Silkroad Online
    Konular 
    416
    Mesajlar 
    2,904
    Beğenme 
    53
    Beğenilme 
    695
    Konum
    Kocaeli  

    Standart Konserve gıdalardaki ölümcül tehlikeye dikkat

    Pek çok kişi meyve ve sebzeleri mevsim dışında da tüketmek istediği için geleneksel yöntemlere başvurarak evlerde konserve yapmayı tercih ediyor. Ancak, her gıda ürününün bilinçli işlem görmesi gerekiyor.Yapılan bilinçsiz işlemler, konserve gıdalar için ölümcül bir zehirlenme türü olan botulismus vakasına neden olabilmektedir.

    Botulismus zehirlenmesine ’Clostridium botulinum’ adlı verilen bir bakterinin toksini neden olmaktadır. Bu bakteri basınç ve sıcaklığa dayanımı yüksek olan dirençli bir mikroorganizmadır. Bu nedenle ev imkanları ile yok edilmesi mümkün olmayabilir. Bu tip zehirlenmeye neden olan etmenlerin başında konservelerin büyük bir kısmının yetersiz sürede, basınçlı tencere kullanılmaksızın gerekenden daha düşük sıcaklıkta, dolayısı ile yeterince pişirilmeden hazırlanması gelmektedir.

    Rahatsızlık, konservenin tüketilmesi takiben kişinin direnci, ortam koşulları gibi etmenlere bağlı olarak 12- 72 saat sonra şiddetli karın ağrısı, bulantı, kusma, görmede bozukluk, kaslarda güçsüzlük gibi şikayetler ile kendini göstermektedir. Bu durumda zamanında müdahale ve doğru tedavi edilmesi gereken bir durum oluşur ki rahatsızlık görülür görülmez bireysel önlemlere başvurmadan, en kısa zamanda en yakın hastaneye başvurmak gereklidir.

    Evde hazırlanması tercih edilen konserveler için cam kavanozlar kullanılmalı, plastik ambalajlar kullanılıyor ise mutlaka onaylı malzeme olmasına dikkat edilmeli.
    Kapaklar en az 15-20 dakika kaynatılmalı ve her kullanımda yenilenmeli. Gıdalar asitlik derecesine uygun olan sıcaklık ve süre kombinasyonunda pişirilmeli.

    Tatta bozulma her zaman net olarak anlaşılamayabilir. Eğer konservelenmiş gıda marketten satın alınıyor ise, son kullanma tarihi, etiket ve resmi kurum izin beyanları dikkatlice kontrol edilmeli.
    Hasar görmüş, dışa doğru bombe yapmış, paslanmış, sızıntısı olan ambalajlar ve kapağı açılınca fışkırma yapan konserveler tercih edilmemelidir.
    Stajyer Doktor





  2. #2
    General Lord
    Shadowhunters - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik Tarihi 
    09 Aralık 2016
    Favori Oyun  
    Silkroad Online
    Konular 
    416
    Mesajlar 
    2,904
    Beğenme 
    53
    Beğenilme 
    695
    Konum
    Kocaeli  

    Standart

    Derste öğrendiklerimden yola çıkarak; bu bakterinin toksini bilinen en toksik bileşiktir.Tedavi olarak hastaya antitoksin verilir.

    Hastalık bulguları daha iyi belirtilmiş.


    Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
    Stajyer Doktor




  3. #3
    General Lord
    LittleMiddle - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik Tarihi 
    04 Şubat 2016
    Favori Oyun  
    bSilkroad
    Konular 
    342
    Mesajlar 
    5,302
    Beğenme 
    949
    Beğenilme 
    972
    Konum
    İZMİT  

    Standart

    Konservesiz bir Türk evi ben düşünemiyorum .Konserve yapmdan önce pazardan kilolarca domates alıp gecelre kadar soyulup pişirilmemiş bir ev hiç düşünemiyorum Konserve bizim milli sanatımız Az şişe almaya yollamadı analarımız
    BANKACI / SiGORTACI
    TÜRKÜN yurdu TÜRKİYE

    RoyalFamily

  4. #4
    General Lord
    LittleMiddle - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik Tarihi 
    04 Şubat 2016
    Favori Oyun  
    bSilkroad
    Konular 
    342
    Mesajlar 
    5,302
    Beğenme 
    949
    Beğenilme 
    972
    Konum
    İZMİT  

    Standart

    tabi yine uyarın için taşşakkkürler suat.
    BANKACI / SiGORTACI
    TÜRKÜN yurdu TÜRKİYE

    RoyalFamily

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)

Giriş