Beğeni Ağacı1Beğeniler
  • 1 Post By Security

Konu:Şarbon Hastalığı

  1. #1
    Bölüm Moderatörü
    Security - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik Tarihi 
    10 Ekim 2015
    Favori Oyun  
    bSilkroad
    Konular 
    253
    Mesajlar 
    1,270
    Beğenme 
    693
    Beğenilme 
    491
    Konum
     

    Standart Şarbon Hastalığı

    ŞARBON HASTALIĞI
    Aman Dikkat Okuyun!
    Bakteriyel bir hastalık olan şarbon, ot yiyen hayvanlardan insanlara temas yolu ile geçen ve kimi zaman ölümle sonuçlanabilen bir hastalıktır. Şarbon hastalığının mikrobu Bacillus antracis denen bir bakteridir. Toprakta ve meralarda bulunabilen bu bakteri temas durumunda bulaşabileceği gibi solunum yolu ile bulaşması durumunda oldukça tehlikelidir. Bunu önlemek için bir aşı geliştirilmiştir. Bu aşının % 90 nın üzerinde koruyucu olduğu tahmin edilmektedir.


    ŞARBON HASTALIĞI NASIL BULAŞIR?


    Şarbonun bulaşma yolları çeşitlidir.


    Şarbonlu hayvanlarla doğrudan temas ya da dolaylı olarak temas etmek,
    Bu hayvanların etinin yenilmesi, hayvanın kesilmesi sırasında temas edilmesi,
    Sanayi ürünlerinde kullanılan hayvan yünleri, derileri ve kılları, Hastalığın görüldüğü ülkeden hayvan ve hayvan ürünlerini almak, Ayrıca laboratuvar çalışmaları sonucu dikkat edilmezse, şarbon mikrobu bulaşabilir.


    ŞARBON ÇEŞİTLERİ VE BELİRTİLERİ


    İnsanlarda akciğer, deri ve sindirim sistemi şarbonu olmak üzere 3 tip şarbon hastalığı vardır. İnsanlar ve hayvanlardaki belirtiler benzerdir.


    Akciğer şarbonunda; solunum yoluyla alınan mikrop, akciğerlere yerleşir. Burada yara oluşur ve nefes almada problemler ortaya çıkar. Bakteri vücuda girdikten sonra, bir hafta içerisinde belirtiler görülür. Başta soğuk algınlığı gibi görünür. Birkaç gün sonra ateş iyice yükselir. Lenf bezleri şişer ve nefes almada zorluk görülür. Hastada şok ve koma gelişebilir. Akciğer şarbonuna yakalanan kişiler, erken tedavi edilmediği takdirde ölüm kaçınılmazdır.


    Deri şarbonu; hayvanlardaki bakterilerin deriyle temas etmesi sonucu ortaya çıkan ve en çok görülen şarbon tipidir. Deride bir yara varsa mikrop, vücuda girer. Deride yaralar meydana getirir. Birkaç gün içinde bu yaranın ortasında 1 ila 3 cm çapında siyahlık oluşur. Buna kara çıban yada çoban çıbanı da denir. Bu yara ağrısızdır. Etrafı tahta gibi sert ve şiştir. Ateş yükselir, bulantı ve kusma görülür. Tedavi edilmezse hastalık ilerler ve ölümle sonuçlanabilir.


    Sindirim sistemi şarbonu; şarbonlu hayvanların etlerinin yenmesiyle ortaya çıkar. Etlerin iyi pişmemiş olması ya da çiğ tüketilmesi, önemli bir faktördür. En çok öldüren şarbon tipidir. Çünkü sindirim sisteminde kanamalara yol açar. Kan kusma ve kanlı dışkı görülür. Hastalık çok hızlı ve ağır seyreder. Hasta kısa sürede şoka girer, erken tedavi edilse dahi hastaların çoğunu kurtarmak mümkün olmaz.
    DOTA bunu beğendi.
    ___JiYaN___
    Bu1Sevda
    DaLToNs




  2. #2
    Yeni Üye
    DOTA - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik Tarihi 
    02 Eylül 2018
    Favori Oyun  
    bSilkroad
    Konular 
    1
    Mesajlar 
    6
    Beğenme 
    20
    Beğenilme 
    0
    Konum
    İZMİR  

    Standart

    Yararlı Olabilir. Bayramdan kaynaklı birşey bu devletin kesim bölgelerinde inanın hiç hijjen yok. Kadavra gibi doğrayıp dograyıp atıyorlar. Yerler kan pis kıl tüy içinde. Dikkat etmek lazım.

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)

Giriş