Konu:Anason

  1. #1
    Chief General
    Achernar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik Tarihi 
    05 Ağustos 2013
    Favori Oyun  
    bSilkroad
    Konular 
    104
    Mesajlar 
    742
    Beğenme 
    836
    Beğenilme 
    354
    Konum
    Cennet  

    Standart Anason



    İçindekiler:

    Anetol, Yağ, Albümin, Uçan yağ, Meyve şekeri.

    Şifası:

    1)Anne sütü artırıcı dır. Anason tohumu öğütüp balla macun yapılıp yenir, anason tohumu kaynatılıp balla tatlandırılarak içilmeye devam edilir.
    2)Gaz söktürücüdür. Anason tek başına veya naneyle beraber kaynatılıp balla tatlandırılarak içilmeye devam edilir.
    3)50 gr. anason, 500 ml. su, 150 ml. zeytinyağı karıştırılıp su uçana kadar kaynatılır. Kalan yağ süzülüp saklanır. Bu yağla bebek dış çıkarırken pamukla dış etlerine sürülür, sancısı, ağrısı kesilir, dış de çabuk çıkar.
    4)Sindirim kolaylaştırıcıdır. Anason, kimyon, nane ve rezene kaynatılıp balla tatlandırılarak yemeklerden sonra içilmeye devam edilir.
    5)Bağırsak koliklerine iyi gelir. Anason tohumu, kekik ile beraber kaynatılıp balla tatlandırılarak içilmeye devam edilir.
    6)Mide bulantısına iyi gelir. Anason tohumu nane ile beraber kaynatılıp içilir.
    7)Anason tohumu kaynatılıp balla tatlandırılarak içilmeye devam edilirse böbrek, mesane, karaciğer ve dalaktaki tıkanıklıkları açar.
    8)Bronşit ve öksürük balgamına iyi gelir. Anason tohumu kaynatılıp balla tatlandırılarak içilmeye devam edilir.
    9)Astım ve nefes darlığına iyi gelir. Anason tohumu, biberiye ve sınırlı ot kaynatılıp balla tatlandırılarak içilmeye devam edilir.
    10)Ağız kokusuna iyi gelir. Anason tohumu çiğnenir.
    11)Uykusuzluğa iyi gelir. Anason kaynatılıp balla tatlandırılarak gece yatmadan 1 saat önce içilir.
    12)İltihap kurutucudur. Anason tohumu kaynatılıp balla tatlandırılarak içilmeye devam edilir.

    Yan Etkisi:

    Normalde herhangi bir yan etkisi yoktur.


    Anason, yatıştırıcı, iltihap kurutucu, ağrı ve sancı kesici, gaz söktürücü bi bitki, bebeler için en çok başvurulan ilaç, yemekleri tatlandıran baharattır.

    Not: Ansiklopedilerden alıntıdır.
    Konu Achernar tarafından (01.Aralık.2015 Saat 01:45 ) değiştirilmiştir.
    _____________
    _________


    Ne mutlu Müslümanım diyene.


Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)

Giriş