İçindekiler: Müsilaj, Sümüksü madde.


Şifası:

1) Mide ve bağırsak düzenleyicidir.
2) Bamya yemeğine (salçasız) devam etmek mide yaralarını geçirir.
3) Salçasız pişirilen ve içine nane ekilen bamya yemeği bağırsak iltihabına fayda verir.
4) Yara-bere ilacıdır. Bamya lapa yapılıp yaraya, şişliklere vurulur.
5) Göğüs yumuşatıcıdır. Bamya çiçeği kaynatılıp balla tatlandırılarak içilmeye devam edilir.
6) Bamya lapa yapılıp çıbana konursa fayda verir.
7) Bamya kaynatılıp sümüksü madde ayrılıp bu madde ile sivilceler pansuman yapılırsa fayda verir.
8) Cilt lekeleri ve kırışıklıklara faydalıdır. Bamya ve bamya çiçeği kaynatılıp sıkılır, çıkarılan sümüksü madde ile cilt masaj yapılmaya devam edilir.
9) Yanıklara faydalıdır. Aynı sümüksü madde, bal ve zeytinyağıyla karıştırılıp yanıklara pansuman yapılır.
10) Kabızlığa faydalıdır. Bamya yemeği yenmeye devam edilir. Bamya çiçeği çayı balla tatlandırılarak içilmeye devam edilir.


Yan Etkisi: Normal şartlarda herhangi bir yan etkisi yoktur.



Sümüksü maddesinden dolayı bazı insanların sevmediği bamya, güçlü bir besin, asrın hastalıklarına karşı (özellikle hazımsızlık) ilaçtır.

Not: Ansiklopedilerden alıntıdır.