İçindekiler: Cnicin, Uçan yağ, Tanen, Potasyum, Kalsiyum, Magnezyum, Albümin, Yağ.


Şifası:

1) İştahsızlığa faydalıdır. Bostan otu kaynatılarak içilmeye devam edilir.
2) Yüksek mide asidine iyi gelir. Bostan otu civan perçemi ile beraber kaynatılıp içilmeye devam edilir.
3) Hazım kolaylaştırıcıdır. Bostan otu kantaronla beraber kaynatılıp yemeklerden sonra 1'er çay bardağı içilmeye devam edilir.
4) Karaciğer güçlendiricidir. Bostan otu kantaronla beraber kaynatılıp içilmeye devam edilir.
5) Ateşli hastalıklara faydalıdır. Bostan otu kaynatılarak soğuk olarak içilmeye devam edilir.
6) Bostan otu lapa yapılıp zor iyileşen yaralara vurulduğu takdirde iyileşme sağlar.

Yan Etkisi: Normal şartlarda herhangi bir yan etkisi yoktur. Fazla kullanılırsa mide bulantısı ve baş ağrısı yapabilir.

Telafisi:
Nane kaynatılıp içilir.



Bostan otu karaciğer ve mide için şifalı bir bitkidir, güçlü antiseptiktir.

Not: Ansiklopedilerden alıntıdır.