İçindekiler: 60-70% nişasta, 15% su, 12% azot, 2% şeker, 1.5% yağ, Selüloz, Kepek, Madeni tuzlar, Fosfat, Magnezyum, Potasyum, B E vitaminleri.


Şifası:

1) Buğday ekmeği vücudu besleyicidir.
2) Şişmanlatıcıdır. Buğday unu badem yağı ve şekerle ekmek yapılıp yenirse şişmanlatır.
3) Göğüs ve mesane ağrısına iyi gelir. Buğday unu badem yağıyla pişirilip ekmek yapılır ve tüketilir.
4) Şiş ve bereye faydalıdır. Buğday ban tohumu ile öğütülüp sirke ile hamur yapılıp şiş yere konur.
5) Zihin yorgunluğuna iyi gelir. Çimlenmiş buğday taneleri kaynatılıp içilir.
6) Asabilik ve sinir bozukluğuna iyi gelir. Çimlenmiş buğday söğüt yaprağıyla beraber kaynatılıp içilir.

Yan Etkisi: Kepeksiz buğdayın hazmı zordur.

Not: Ansiklopedilerden alıntıdır.