İçindekiler: Nişasta, Şeker, Katı yağ, Aminoasitler.


Şifası:

1)
Vücudun su toplamasına iyi gelir. Burçak öğütülüp balla macun yapılarak yenir.
2) İdrar söktürücüdür. Burçak unu sirke ile karıştırılıp içilmeye devam edilir.
3) Hazım kolaylaştırıcıdır. Burçak unu kitre ile beraber macun yapılıp yemeklerden sonra yenmeye devam edilir.
4)Egzama ve mayasıla iyi gelir. Burçak kaynatılıp suyu mayasıl ve kaşınan yerlere sürülür.
5) Süt yapıcıdır. Burçak unu balla karıştırılıp macun yapılır. Yada burçak unundan çorba yapılıp içilmeye devam edilir. Burçak hayvanlara yem olarak yedirilir.
6) Vücuda kuvvet verir. Burçak çorbası ve balla yapıla macunu yenmeye devam edilir.
7) Kırık kaynatıcıdır. Ayak ve kol kırıklarında burçak unu zeytinyağı ile lapa yapılır kırılan yere bağlanırsa çabuk iyileşir.
8) Böbrek taşları ve kumlarına iyi gelir. Burçak unu zeytinyağlı çorba yapılıp aç karnına içilmeye devam edilir.
9) Elbiselerdeki kan lekelerini çözer. Burçak kaynatılıp 3 gün suda bekletilir. Bu su ile kan lekeleri temizlenir.
10) Cilt lekelerine iyi gelir. Üst maddedeki su ile cilt pansuman yapılır.
11) Şişmanlatıcıdır. Burçak helvası yenmeye devam edilir.

Yan Etkisi: Normal şartlarda herhangi bir yan etkisi yoktur.



Burçak mercimeğe benzer bir bitkidir. Hayvan yemi olarak kullanılır. Kırık iyileştirici, leke temizleyici, ses açıcı şifalı bir bitkidir. Süt yemlerinde kullanılması isabet olur. Burçak çok geç piştiği için burçak ununu kullanınız.

Not: Ansiklopedilerden alıntıdır.