1. #1
    Esaias - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Durum 
    Esaias isimli Üye şimdilik offline konumundadır
    Üyelik Tarihi 
    07 Mart 2013
    Favori Oyun  
    Silkroad Online
    Konular 
    316
    Mesajlar 
    1,743
    Beğenme 
    299
    Beğenilme 
    446
    Konum
     

    Standart Şeker Hastalarına "Karabuğday" Mucizesi

    36 bin kadın üzerinde yapılan araştırmaya göre karabuğday yiyenlerin diyabete yakalanma riski düşüyor.
    Diyabet, vücudumuzda pankreas adlı salgı bezinin yeterli miktarda insülin hormonu üretmemesi veya ürettiği insülin hormonunun etkili bir şekilde kullanılamaması sonucunda gelişen ve ömür boyu süren bir hastalıktır.

    Lowa'da 36 bin kadın üzerinde yapılan ve 6 yıl süren tam hububat ve şeker hastalığının etkilerinin araştırıldığı bir çalışmada; günde 3 porsiyon karabuğday gibi tam hububat tüketen kadınların, haftada bir porsiyon tüketenlerle kıyaslandığında%21 oranında daha az şeker hastalığına yakalanma riskine sahip oldukları tespit edilmiştir. Çünkü karabuğday, mükemmel bir magnezyum kaynağıdır. Magnezyum yönünden zengin olan gıdalarla beslenen kadınların, şeker hastalığına yakalanma riskinin%21'den daha düşük olduğu bildirilmiştir.

    KOLESTEROLÜN AZALTILMASINDA ETKİLİ

    Karabuğday, kan şekerinin kontrolüne katkıda bulunuyor. Karabuğdayın açlık duygusunu bastırmadaki etkisinin de en üst derecede olduğu saptanmıştır. Karabuğday, insan vücudunda istenmeyen kolesterolün azaltılmasında etkilidir.

    Kalp ve damar hastalığında etkili olan Karabuğday, potasyum, magnezyum fosfor ve demir sayesinde yüksek tansiyon ve kansızlığa da iyi gelir.

    TOKLUK HİSSİ VERİYOR

    Karabuğday, lif oranı yüksek, yağ ve kalori oranı düşük, daha fazla tokluk hissi veren daha da önemlisi vücudumuzun kendi kendine üretemediği birçok tahılda bulunmayan LİSİN dahil olmak üzere, temel 8 amino asit kaynağı olmasıdır.

    İnsan vücudu karabuğdayda bulunan%10-%15 oranındaki proteinin,%74'ünü kullanabilmektedir.

    Bu oran, bitkisel proteinler içinde en yüksek kullanım oranıdır.

    OĞUN TALEP GÖRÜYOR

    İçinde gluten bulunmadığı için glutene karşı alerjisi olanlar ve "çölyak" hastaları rahatlıkla tüketebilirler.

    Japon araştırmacılar, karabuğdayın vücudu rahatlattığını, iltihaplanmayı, aşırı terlemeyi, burun kanamasını iyileştirdiğini, önlediğini ve bağırsakların fonksiyonlarının iyi bir şekilde devamlılığının sağlandığını bildirmişlerdir.

    Rais Gıda'nın verdiği bilgileri göre: 100 gr karabuğdayda; 343 kcal Enerji, 13 g Protein, 3 g Yağ, 10 g Lif, 71 g Karbonhidrat, 2,2 mg Demir, 2,4 mg Çinko bulunmaktadır.
    Sadece Üyeler Linkleri Görebilir...
    Özel Mesaj ile ulaşabilirsiniz.

    Sadece Üyeler Linkleri Görebilir... - Sadece Üyeler Linkleri Görebilir...



  2. #2
    Esaias - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Durum 
    Esaias isimli Üye şimdilik offline konumundadır
    Üyelik Tarihi 
    07 Mart 2013
    Favori Oyun  
    Silkroad Online
    Konular 
    316
    Mesajlar 
    1,743
    Beğenme 
    299
    Beğenilme 
    446
    Konum
     

    Standart

    upp
    Sadece Üyeler Linkleri Görebilir...
    Özel Mesaj ile ulaşabilirsiniz.

    Sadece Üyeler Linkleri Görebilir... - Sadece Üyeler Linkleri Görebilir...


Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)

Giriş